Legehus

Eventyrligt - fri fantasi

Børn er mere aktive med et legehus

I Samarbejde med pædagogerne blev der drøftet nyt projekt med mange ønsker og muligheder, som skulle indebære leg, identitet og fællesskab i Sfo. Vi fik tegnet drømme legehuset, som skulle være med flere sjove funktioner og dejlige farver.

Legehus skaber plads til fri leg, kreativitet og et unikt samspil mellem børn. God motorik er meget vigtig for børn, derfor valgte vi at de kunne gå rundt omkring huset og bruge trapperne til at gå op og ned. Igennem den bevægelse, som barnet får, mens det leger i legehuset, lærer barnet at udvikle sine motoriske færdigheder. At snuble, falde og rejse sig igen får deres egen krops koordination til at udvikle sig.

Et legehus er samtidigt et fantasihus, drømmehus, og inspirationshus – kun børnenes fantasi sætter grænser for hvilken leg, det skal danne rammerne om. I legehuset lavede vi et rum hvor man kunne sidde og snakke, bygge en hule eller bare tage en pause med puder og tæpper – “kun fantasien sætter grænser

Trapperne er lavet med opbevaring, så de havde et sted at ligge sine udklædningstøj, puder, plaider eller andre ting. Trapperne er udstyret med bremshjul som er skjult under skufferne og kan flyttes. Skal man tage et foto af alle eller samles til teater eller andet, så kan begge trapper rulles op vid siden af hinanden, så man får mere udnyttelse af produktet.